Bent u al klaar voor SEPA?

Per 1 januari 2014 zal de SEPA regeling van kracht worden. SEPA staat voor Single Euro Payment Area. Dit systeem maakt het mogelijk om op Europees niveau het betalingsverkeer makkelijker zal worden. Dit houdt wel in dat alle bankbetalingen niet meer worden gedaan naar een ‘gewoon’ rekeningnummer zoals 123456789 of P1234567 (het oude gironummer). Nee, iedereen moet gaan werken met zogenaamde IBAN nummers en BIC codes.

Het IBAN nummer is een vertaling van het oude rekeningnummer naar een internationaal rekening nummer (International Bank Account Number). BIC is een Bank Identifier Code.

Als u met ERP software zoals Assistance PSO werkt, is de kans groot dat u met betaalbestanden (zogenaamde clieop03) werkt. Deze clieop03 bestanden werken niet meer bij het SEPA systeem. Ook Assistance Software is druk bezig om hun software SEPA-proof te maken. Alle bankrekeningnummers in PSO zullen met een toolkit worden omgebouwd naar IBAN en BIC nummers. Het is belangrijk het systeem voor 31 december 2013up-to-date te maken, anders zal de continuïteit van uw betalingsverkeer stagneren.

De update wordt gemaakt voor PSO gebruikers met versie 2007 of hoger (de .NET versie). Voor oudere versies (2005 en eerder) wordt de SEPA aanpassing NIET doorgevoerd. Gelukkig biedt Assistance Software gebruikers van deze oude versie een eenvoudige upgrade. U kunt hiervoor contact opnemen met Assistance Software in Naarden. Tegelijkertijd kunt u dan meeprofiteren van alle andere voordelen die PSO 2013 voor u heeft. Ik ben een vervend gebruiker van PSO (nu nog versie 2012) en kan u het werken met deze versie van harte aanbevelen.

Geplaatst in Artikelen en getagd met , .