Welkom Technip-EPG als klant!

Technip EPGIngenieursbureau Technip-EPG B.V. heeft begin oktober 2011 opdracht gegeven aan Schoonewagen Management Assistance!
Technip-EPG is een multidisciplinair ingenieursbureau met circa 150 medewerkers in o.a. Capelle aan den IJssel. Technip-EPG levert ruim 30 jaar diensten en services voor de Nederlandse markt: design, engineering, levering en bouw van installaties in de olie & gas en (petro)chemie.

In eerste instantie bestond de opdracht aan SMA uit het tijdelijk vervangen van een medewerker van de financiële afdeling. Naast het uitvoeren van allerlei financiële en boekhoudkundige handelingen, zal de werkwijze van de financiële afdeling worden gedocumenteerd. Ook heeft Technip aan mij gevraagd mee te denken over verbeteringsprocessen voor de financiële administratie.

Technip-EPG werkt met Assistance PSO, hét softwarepakket voor kennisintensieve organisaties. Ik werk al vanaf 1999 met dit softwarepakket, en zal mijn expertise van dit pakket met Technip-EPG delen.

In tweede instantie werd ik gevraagd om assistentie te verlenen bij een multidisciplinair project in de olie- en gasindustrie (re-engineering van een bestaand boorplatform). Diverse verbeteringsslagen moesten worden doorgevoerd om opleveringen op tijd te kunnen halen. Hiervoor heb ik met beperkte middelen een document management systeem gemaakt, waarmee de controle en routing van ruim 3000 documenten gemonitord kon worden. Tevens heb ik de projectmanager ondersteund met zijn activiteiten en een actieve rol gespeeld in het verbeteren van onderlinge verhoudingen in het projectteam. Waar het project eerst moeizaam en stroef verliep, werd het een veel beter lopende trein. Ik fungeerde als de spreekwoordelijke olie in de machine.
Ook is mede door mijn toedoen een claim die opdrachtgever had ingediend verminderd tot 10% van het oorspronkelijke bedrag. Al met al heb ik 10 maanden aan dit project mee mogen werken, tot volle tevredenheid van het projectteam en mij.

Geplaatst in Opdrachten en getagd met , , , , , .