RAP Leiden

RAP LeidenIn maart 2014 werd ik gevraagd om penningmeester van RAP Leiden te worden, voorheen RAP architectuurcentrum. Op dat moment was ik erg druk bezig met het coördineren van de verhuizing van het RAP van de Nieuwstraat 33 naar de Meelfabriek. Het RAP heeft daar in de oude fietsenstalling haar nieuwe onderkomen gevonden. Het leuke is dat onder de vleugels van het RAP, ook Stadslab Leiden, Singelpark Leiden, TEDx Leiden, de Leidse Amateur Fotografen Vereniging, het Leids Internationaal Short Film Experience (LISFE) en de Leidse Open Monumenten Dagen in het pand zijn gevestigd. Dit moet wel een leuke culturele hotspot worden!

Maar goed, ik was dus gevraagd om penningmeester te worden. Nadat de verhuizing voltooid was, heb ik diverse gesprekken gehad met het bestuur en heb besloten het te doen. Al met al heeft het RAP dus per 1 mei 2014 een nieuwe penningmeester. Samen met Ronald Knappers (VVKH Architecten), Peter van Swieten (Swieten Partners Architecten) en Klaartje Grimbrere (adviseur) hopen wij de komende jaren het RAP goed te besturen.

Wat is het RAP = Rijnlands Architectuur Platform? RAP is een onafhankelijke non-profit organisatie die zich inzet om een breed publiek te informeren, enthousiast te maken voor en te betrekken bij ontwikkelingen op het gebied van architectuur in de regio Rijnland. Hiertoe wordt een gevarieerd programma aangeboden waaronder tentoonstellingen, architectuurcafé, Dag van de Architectuur, (kinder)workshops, prijsvragen en excursies. De interpretatie van ‘architectuur’ is ruim: van stedenbouw tot interieurdesign en van landschapsinrichting tot kunst in de openbare ruimte.

Geplaatst in Opdrachten en getagd met , , , .