De goudmijn

De GoudmijnEen roman over een Lean implementatie. Een helder geschreven en toegankelijk boek waarin zowel alle Lean concepten duidelijk aan de orde komen, als ook de menselijke kant van de invoering van Lean wordt behandeld. Freddy en Michael (vader en zoon) zijn er in geslaagd hun ruime ervaring in een prachtig verhaal te gieten, en ook een aantal vooruitstrevende concepten neer te zetten op het gebied van Just-In-Time en Jidoka.

Rob Smulders van Lean Bouwen / ARPA zegt hierover: “Deze Nederlandse vertaling van het Engelse ‘The Gold Mine’ is een roman over het implementeren van Lean Bouwen. De auteurs, vader en zoon, zijn beiden consultants op het gebied van Lean Bouwen. De Goudmijn behandelt aan de hand van de ‘redding’ van een bedrijf zowel de technische als de menselijke aspecten van de Lean Bouwen werkwijze.

In het verhaal lukt het Phil Jenkins ondanks zijn goede producten en voldoende bestellingen niet om voldoende te verdienen om zijn rekeningen te betalen. Mike en zijn vader Bob schieten te hulp door Phil te leren de Lean Bouwen principes in zijn bedrijf te implementeren.

Zo komt gedurende het verhaal aan het licht dat Phil niet alleen een productie- en bedrijfsvoeringsprobleem heeft, maar ook een leiderschapsprobleem. Stap voor stap word je als lezer aan de hand van Phil’s weg naar Lean Bouwen langs alle sleutelprincipes van de Lean Bouwen werkwijze geleid.”

Het boek heb ik met veel plezier gelezen en mijn enthousiasme over LEAN bouwen nog meer aangewakkerd.

Titel: De goudmijn, roman over een Lean implementatie
Auteurs: Freddy en Michael Ballé
Uitgever: Lean Managementinstituut
Jaar: 2005
ISBN: 9789078413011

Geplaatst in Vakliteratuur en getagd met .