Bouwbedrijf Paardekooper

Bouwbedrijf PaardekooperIn oktober 2013 heeft Bouwbedrijf Paardekooper in Zoeterwoude mij ingehuurd om een administratief software pakket uit te kiezen waarmee zij hun boekhouding kunnen gaan voeren.

Voor de werk/projectadministratie werken zij met Ibis Work, een softwarepakket van de Brink groep. Dit pakket heeft echter geen boekhoudkundig onderdeel. Een nieuw pakket van de Brink groep heeft dat wel, maar het bleek dat de investering om daarnaar over te stappen dusdanig groot was, dat dit economisch gezien een onverantwoorde stap was.

Een gescheiden boekhouding en projectadministratie was de enige acceptabele optie. De keuze is gevallen op Exact Online. De moedermaatschappij van Bouwbedrijf Paardekooper werkt met Exact Globe, waardoor de administratie eenvoudig was over te zetten en dat er per 2014 zonder al te veel moeite kon worden gestart met de administratie in Zoeterwoude.

Voor mij is het werken bij een aannemer een nieuwe tak van sport, toch echt wel heel anders dan de architecten- en ingenieurswereld. Leerzaam dus!

Geplaatst in Opdrachten en getagd met , , , , .